Bezlepkoví čerti

Jednoduché nepečené, nejen vánoční, cukroví, přirozeně bezlepkové, a ještě k tomu ze samých dobrých věcí - švestky, čokoláda a mandle.

Ingredience: 
200g sušených švestek bez pecek
100g loupaných mandlí
200g vysokoprocentní hořké čokolády
1 lžíce másla

Doba přípravy: 45 minut.

Postup:
1) Pokud je třeba tak sušené švestky propláchneme a necháme uschnout. Do každé díry od pecky švestky strčíme jednu mandli, tak aby nám nevypadla.

 2) Do menší kovové misky nebo hlubokého talíře si nalámeme čokoládu. Pomalu rozpouštíme ve vodní lázni (položíme na hrnec s trochou vody, tak aby se voda nedotýkala misky s čokoládou a rozpouštíme na mírném plameni). Průběžně promícháme a jakmile se nám čokoláda rozpustí přidáme ještě lžíci másla, kterou do čokolády zamícháme a stáhneme z hořáku.

3) Ihned máčíme švestky pomocí vhodného nástroje (mě se nejvíce osvědčili dvě menší jehly na špízy) v čokoládě ze všech stran a pokládáme na alobal aby mohli ztuhnout.


4) Jakmile nám čokoláda ztuhne můžeme čerty přeskládat do krabičky nebo rovnou podávat. Doporučuji uchovávat v chladnu.

Šťastné a veselé, Krysy!

Komentáře

Okomentovat