Bezlepkoví čerti

Jednoduché nepečené, nejen vánoční, cukroví, přirozeně bezlepkové, a ještě k tomu ze samých dobrých věcí - švestky, čokoláda a mandle.

Ingredience: 
200g sušených švestek bez pecek
100g loupaných mandlí
200g hořké čokolády na vaření
1 lžíce másla
5 lžic vlažné vody

Doba přípravy: 45 minut.

Postup:
1) Pokud je třeba tak sušené švestky propláchneme a necháme uschnout. Do každé díry od pecky švestky strčíme jednu mandli, tak aby nám nevypadla.

 2) Do menší kovové misky nebo hlubokého talíře si nalámeme čokoládu a přidáme vlažnou vodu. Pomalu rozpouštíme ve vodní lázni (položíme na hrnec s trochou vody, tak aby se voda nedotýkala misky s čokoládou a rozpouštíme na mírném plameni). Průběžně promícháme a jakmile se nám čokoláda rozpustí přidáme ještě lžíci másla, kterou do čokolády zamícháme a stáhneme z hořáku.

3) Ihned máčíme švestky pomocí vhodného nástroje (mě se nejvíce osvědčili dvě menší jehly na špízy) v čokoládě ze všech stran a pokládáme na alobal aby mohli ztuhnout.


4) Jakmile nám čokoláda ztuhne můžeme čerty přeskládat do krabičky nebo rovnou podávat. Doporučuji uchovávat v chladnu.

Šťastné a veselé, Krysy!

1 komentář:

  1. Anonymní13:37

    Namáčeli jsme je nejdřív do rumu :)

    OdpovědětVymazat