Podzimově naladěné zpestření tradičního receptu na perník vylepšeného ovocnou chutí hrušek a aroma skořice.
Ingredience:
2 Hrnky bezlepkové mouky Jizerka
2 Vejce
3 Lžíce kakaa
3/4 hrnku uvařeného Černého čaje
Perníkový prášek do pečiva
1 hrnek rostlinného oleje
1/2 hrnek cukru krupice
Trochu rumu
3 lžíce medu
Skořice
Hrušky
Postup:
1) Troubu předehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezl. moukou, nebo vyložíme pečícím papírem.
2) Hrušky nakrájíme na tenčí plátky.
3) Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
4) Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, medem a čajem.
5) Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.
6) Přes síto přesyjeme mouku s kypřícím práškem do perníku a kakaem.
7) Podle chuti přidáme trošku rumu.
8) Nakonec vmícháme překládáním sníh (aby zůstal nadýchaný)
9) Směs vlijeme do pekáče a poklademe plátky hrušky, které nakonec posypeme skořicí a případně můžeme pokapat i trochou rumu.
10) vložíme do trouby a pečeme dokud se nám na špejli těsto nelepí (podle finální tloušťky těsta to může být mezi 10-nejtenčí až 25-silnější, minutami).
Bon Apetit Krysy!
Tipy Triky:
Osobně doporučujeme menší, hlubší plech. Použili jsme velký plochý a těsto bylo spíše na míša řezy a ve finále se nám i trochu rozpadalo kvůli plátkům hrušek. Chuťově byl ale skvělý! Ideálně podzimní.
Komentáře
Okomentovat