Hruškový perník - bezlepkový


Podzimově naladěné zpestření tradičního receptu na perník vylepšeného ovocnou chutí hrušek a aroma skořice. 

Ingredience:
2 Hrnky bezlepkové mouky Jizerka 
2 Vejce 
3 Lžíce kakaa
3/4 hrnku uvařeného Černého čaje
Perníkový prášek do pečiva
1 hrnek rostlinného oleje
1/2 hrnek cukru krupice
Trochu rumu
3 lžíce medu
Skořice
Hrušky

Postup:

1) Troubu předehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezl. moukou, nebo vyložíme pečícím papírem.

2) Hrušky nakrájíme na tenčí plátky.



3) Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
4) Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, medem a čajem.

 
5) Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.

6) Přes síto přesyjeme mouku s kypřícím práškem do perníku a kakaem.



7) Podle chuti přidáme trošku rumu.


8) Nakonec vmícháme překládáním sníh (aby zůstal nadýchaný)



9) Směs vlijeme do pekáče a poklademe plátky hrušky, které nakonec posypeme skořicí a případně můžeme pokapat i trochou rumu.



10) vložíme do trouby a pečeme dokud se nám na špejli těsto nelepí (podle finální tloušťky těsta to může být mezi 10-nejtenčí až 25-silnější, minutami).



Bon Apetit Krysy! 

Tipy Triky:
Osobně doporučujeme menší, hlubší plech. Použili jsme velký plochý a těsto bylo spíše na míša řezy a ve finále se nám i trochu rozpadalo kvůli plátkům hrušek. Chuťově byl ale skvělý! Ideálně podzimní.

Komentáře