Máte chuť na mléčnou rýži, ale nechce se vám kupovat ta předražená v regálech? Toto je recept, který znám již hodně dlouho a mám ho již dávno ozkoušený, jen jsem ho dlouho nedělal a rád bych se o něj s Vámi podělil.
Ingredience (cca 4 porce):
3 hrnky mléka
1 hrnek vody
1 hrnek rýže
špetka soli
1 lžíce vanilkového cukru (nebo med)
1 lžíce másla
Postup:
1) Propláchneme rýži (nejdříve teplou, poté studenou vodou) abychom jí zbavili přebytečného škrobu
2) Mléko s vodou nalijeme do středního hrnce s tlustým dnem a nasypeme do něj propláchnutou rýži. Lehce osolíme a přisypeme lžíci vanilkového cukru
3) Za neustálého míchání vaříme, dokud nezačnou být vidět jednotlivé zrnka rýže.
4) Přimícháme lžíci másla a vaříme, dokud není rýže měkká tak jak ji máme rádi.
5) Následně můžeme dochutit medem a skořicí a podávat ještě teplou
Tipy Triky:
Rýži nemusíte ani proplachovat. Škrob sice normálně dělá rýži mazlavou, ale v mléčné to ve finále je spíš k dobru, protože se vám vytvoří taková kašička. Rýži opravdu pravidelně míchejte. Mléko se strašně rádo připaluje a hlavně pění.
Pokud rýže není tak měkká, jak to máte rádi, ale už se skoro všechno mléko vyvařilo, tak nezoufejte. Stačí přilít trochu mléka nebo vody a ještě nějakou chvíli vařit.
Komentáře
Okomentovat