Ingredience:
Těsto:
4 ks vajec
70g moučkového cukru
70g másla
70g pohankové mouky
70g bezlepkové směsi Jizerka
1 balení vanilkového cukru
1/2 kypřícího prášku
lžička sušené citrónové kůry
špetka soli
hrst rozinek
hrst sušených brusinek
hrst sušeného ananasu
(či sušené ovoce dle vlastních preferencí
Poleva:
100g-200g čokolády na vaření
1-2 lžíce másla
strouhaný kokos
Postup:
Těsto:
1) Předehřejeme si elektrickou troubu na 160 st. nebo plynovou na mírný stupeň a vymažeme si formu na chlebíček(hřbet).
3) Prosejeme do směsi pohankovou mouku společně s kypřícím práškem a promícháme.
4) Vyšleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli a překládáním opatrně spojíme se směsí.
5) Přidáme sušené ovoce, citrónovou kůru a opět mícháme dokud se nám směs nespojí.
6) Těsto vylijeme do připravené formy a pečeme v troubě přibližně 45 minut (průběžně kontrolujeme špejlí).
7) Hotový korpus necháme vychladnout a vyndáme z formy.
Poleva:
8) Na vodní lázní rozpustíme 100g-200g čokolády na vaření společně s 1-2 lžícemi másla.
9) Když máme kompaktní hladkou polevu, tak ji vyndáme z vodní lázně a necháme trochu vychladnout (přibližně na 50 stupňů).
10) Korpus polijeme polevou, rozetřeme po vrchu a stranách a posypeme strouhaným kokosem. Necháme ztuhnout v lednici.
Dobrou Chuť!
Tipy a triky:
Složení sušeného ovoce do chlebíčku je na vás, dle chuti, ale doporučujeme pouze ovoce. Při našem prvním pokusu, jsme ve snaze udělat chlebíček co nejlepší přidali i oříšky a výsledkem bylo, že chlebíček byl moc suchý a chutnal až příliš po oříšcích.
Poleva:
100g-200g čokolády na vaření
1-2 lžíce másla
strouhaný kokos
Postup:
Těsto:
1) Předehřejeme si elektrickou troubu na 160 st. nebo plynovou na mírný stupeň a vymažeme si formu na chlebíček(hřbet).
2) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
5) Přidáme sušené ovoce, citrónovou kůru a opět mícháme dokud se nám směs nespojí.
6) Těsto vylijeme do připravené formy a pečeme v troubě přibližně 45 minut (průběžně kontrolujeme špejlí).
7) Hotový korpus necháme vychladnout a vyndáme z formy.
Poleva:
8) Na vodní lázní rozpustíme 100g-200g čokolády na vaření společně s 1-2 lžícemi másla.
9) Když máme kompaktní hladkou polevu, tak ji vyndáme z vodní lázně a necháme trochu vychladnout (přibližně na 50 stupňů).
10) Korpus polijeme polevou, rozetřeme po vrchu a stranách a posypeme strouhaným kokosem. Necháme ztuhnout v lednici.
Dobrou Chuť!
Tipy a triky:
Složení sušeného ovoce do chlebíčku je na vás, dle chuti, ale doporučujeme pouze ovoce. Při našem prvním pokusu, jsme ve snaze udělat chlebíček co nejlepší přidali i oříšky a výsledkem bylo, že chlebíček byl moc suchý a chutnal až příliš po oříšcích.
Komentáře
Okomentovat