Spěcháte tak často jako já a potřebujete rychlovku k večeři, kterou máte hned hotovou a ještě k tomu je dobrá? Tohle sice není věc, která by byla do 10 minut hotová, na to si skočte do fást fůdu, za to je ale dobrá a nezabere vám více jak 30 min.
Ingredience:
100g sojového masa
1 kuřecí bujón
1 menší cibule
175g mražené zeleniny - podklad pod svíčkovou
200g zakysané smetany
Sladká paprika
Nové koření
Citrónka
Sůl, Pepř
Postup:
1) Dáme vařit vodu (1l), do které, jakmile se začne vařit, vložíme kostku bujónu a jakmile se rozpustí tak i sójové maso (vaříme dle návodu na obalu, 10-15 minut) společně s 1 lístkem bobkového listu.
2) Cibuli nakrájíme na drobno.
3) Na pánvi rozpálíme olej a vložíme cibulku.
4) Cibulku osmahneme tak dlouho, než začne hnědnout.
5) Zasypeme sladkou paprikou, přidáme zeleninu pod svíčkovou a nové koření a lehce osmahneme.
6) Sójové maso už by mělo být hotové a tak ho můžete v mezičase zcedit a vývar si dát stranou.
7) Smažící se směs zchladíme odstaveným vývarem a necháme trochu provařit.
8) Hotovou směs přendáme do nádoby nebo hrnce, ve které jí můžeme rozmixovat nejlépe ponorným mixérem a následně propasírujeme přes síto.
9) Přimícháme kysanou smetanu a dochutíme pepřem, solí, novým kořením a citrónkou.
10) Podáváme nejlépe s rýží, kdy jí a sójové maso na talíři omáčkou přelijeme.
Bon Apetit Krysy!
Tipy Triky:
Škoda, že sójové maso má tak specifickou chuť. Omáčka je opravdu jako slepice na paprice, ale chuť sójového masa to docela přebíjí. Jinak ale můžete použít jakoukoliv jinou podobnou potravinu, která se dělá zvlášť a není tak chuťově výrazná, třeba takové tofu.
Pokud chcete pracovat opravdu rychle a mít rychle uvařeno, tak doporučuji dát vařit velkou rychlovarnou konvici vody. Stihnete tak uvařit vodu na rýži i na vývar ve kterém je třeba vařit sóju i vodu, ve které je třeba převařit mraženou zeleninu.
Komentáře
Okomentovat