Plněné Žampióny


Plněné žampióny jsou skvělým předkrmem nebo jen chuťovkou k variaci sýrů a vína..

 
Ingredience:
10 větších žampiónů
200g královské slaniny
100g plísňového sýra Niva
1 balení žervé (62,5g)
50g vlašských ořechů



Postup:
1) Žampióny omyjeme a odstraníme nohu, případně vydloubeme

2) Vlašské ořechy nasekáme na jemno a nivu nastrouháme na hrubo


3) Nivu, vlašské ořechy a lučinu smícháme v nádobě do jednolité hmoty


4) Žampióny naplníme po okraj a omotáme slaninou (případně můžeme zpevnit propíchnutím špejlí)

5) Vyložíme na pekáč na pečící papír a vložíme do středně předehřáté trouby na cca 170°C (nejvyšší stupeň na plynové) a necháme péct 15minut. 


Tipy Triky:
Žampiony plňte opravdu jen po okraj. Hmota lehce nabude a může se rychle stát, že přeteče.
Slaninu omotávejte tak, aby spoj byl na spodní straně. Když se slanina peče, tak se velmi rada odchlípává, takže by žampióny potom nemuseli vypadat tak dobře. Na chuti to ale nic nezmění.

Komentáře