Čecháčkovská Bezlepková Pizza alias ČePizza


Bezlepková pizza v provedení jak by vypadalo, kdyby ho vymysleli Čecháčci (bystří vědí co tím myslím). Plné uzeninových dobrot a pochoutek akorát k pivu. Tahle verze opravdu není nijak zdravá ani výživově hodnotná. Je to prostě jen jídlo, které si uděláte, když chcete hřešit a pěkně se zprasit.
 
Těsto
450g Bezlepková  mouka - Jizerka
150ml oleje
špetka soli
10g cukr
10g kvasnice
200ml vody


Sugo:
1/2 menší cibule
2 stroužky česneku
100g protlak
špetka oregana
špetka bazalky
špetka soli
špetka pepře


Na pizzu
150g lovečák
50g vysočina
3 kozí rohy (nakládané)
3 větší žampiony
1 velká světlá paprika
100g  eidam
1x hermelín



 Postup:

1) Standardní bezlepkové pizza těsto vytvoříte smícháním 200ml vody s 10g cukru a balením sušeného droždí (nejjednodušší) které na chvíli postavíte někam na teplé místo. Třeba na topení. 

2) 450g Jizerky smícháme se solí, přidáme olej, kvásek a postupně přimícháváme zbytek vody. Těsto propracujeme dokud není vláčné a celistvě spojené. Odložíme v nádobě přikryté utěrkou na teplé místo a necháme hodinu kynout. 

3)  Nakrájíme si ingredience, které chceme na těsto naskládat (pokud už nejsou nakrájené, tak jako uzeniny bývají)


4) Sugo připravíme z půlky menší cibule na jemno nakrájené, prolisovaného česneku, rajského protlaku, trochu vody a koření. Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme cibulku, necháme lehce osmahnout (do sklovata) a přidáme česnek, který rychle orestujeme. Pozor, česnek nenechte zhnědnout. Okořeníme bazalkou, oreganem, solí a pepřem (nejlépe čerstvě mletý) a zalijeme trochou vody, aby zřídnul a vše se dobře promíchalo. Jakmile je vše dobře promíchané sundáme pánev z ploténky a necháme chvíli vychladnout.

5) Potom co nám hodinu kynulo těsto ho vezmeme, předehřejeme troubu a odměříme si pečící papír na velikost plechu ve kterém pizzu budeme péct. Bezlepkové pizza těsto je trochu tricky. Sice jde docela vyválet, ale jestliže se potom budete pokoušet těsto přenést na plech, tak Vás čeká nemilé překvapení ve formě absolutního rozkladu a začátku znova. Těsto tedy na pečícím papíru vyválejte do požadovaného tvaru (případně si pomozte prsty a těsto v neposlušných místech do formy prostě poslepujte a dotlačte). Jakmile jste s tvarem spokojeni těsto společně s pečícím papírem přeneste na plech. Tak se vám zaručeně nerozpadne. 

6) Nyní už stačí jen nanést vychladlé sugo, poskládat nakrájené žampiony, uzeniny, kozí roh a  světlou papriku. To pokapat/potřít plnotučnou hořčicí a vyložit hermelínem. Šup s tím do trouby na cca 20 minut podle tloušťky těsta a už jen těsně před koncem můžete posypat eidamem a nechat dojít.

 Dobrou chuť krysy!





Tipy Triky:
Tenké je hotové velmi rychle, takže lepší na plamenu ubrat, tlustší zabere déle, ale i tak to s teplotou nepřehánějte. Pozor na "vlhké" ingredience, jakmile jich je moc, tak mohou těsto rozmáčet a pak to není zrovna pochoutka. Tím myslím například čerstvá rajčata. Sýr také není dobré nechávat na pizze od začátku, jinak se Vám spálí.

Komentáře