Valentýnské Muffiny (supr čokoládové) Bezlepkové


Jestliže nechcete své drahé polovičce k Valentýnu jen něco neosobního koupit ale něco vlastnoručně připravit, tak tohle je jeden nápad, který jsem osobně použil. Jedná se o extra čokoládové muffíny se šlehačkou na vrchu ochucenou a obarvenou malinami.


Ingredience:


220g bezlepková mouka (Jizerka)
100g hnědého třtinového cukru
2 vejce
120g másla
1 polévková lžíce zakysané smetany
100ml kávy (není nutné)
150g vysokoprocentní čokolády
1 balíček kypřícího prášku

Zdobení:

kelímek šlehačky
100g malin
ztužovač šlehačky 

Postup:
1) Máslo dáme do mikrovlnky na rozmrazování a necháme rozehřát. 

2) Mezitím prosijeme mouku spolu s práškem do pečiva v jedné nádobě. Odměříme cukr do vhodné druhé nádoby a vlijeme rozpuštěné máslo. 


3) Dáme rozehřát čokoládu do mikrovlnky (na rozmrazování).

4) Nejlépe za pomoci ručního mixéru (ne ponorný, ta mašinka s dvouma metlama je na tohle opravdu lepší) spojíme máslo a cukr. Postupně přidáme obě vejce (jedno rozmixujeme a až potom přidáme další). 




5) Jakmile se hmota spojí přidáme roztavenou čokoládu, promixujeme a přidáme kysanou smetanu a kávu (lepší když trochu vychladne než aby byla horká).


6) Nezapomeňte si předehřát troubu na cca 185 stupňů (střední až nejnižší stupeň na plynové).

7) Jakmile je vše dobře spojené přidáme prosátou mouku. Důkladně promícháme. Pozor ale abyste to nepřehnali! Těsto je pak spíš tuhé než nadýchané a příliš nevyběhne (zase tvrdé zkušenosti, tak vznikli moje banánové mutantíci). 



8) Připravíme si odpovídající formu na muffiny. Můžeme třeba jen vyložit muffinovými papírky nebo vymazat máslem a vysypat trochu moukou (bezlepkovou) a pečeme cca 15-20 minut (otestujeme špejlí nebo párátkem, jestliže se těsto nelepí, jsou muffiny hotové)


Zdobení:
Nejprve za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme maliny, aby pustili co nejvíce šťávy. Do vhodné nádoby nalijeme smetanu, rozmixované maliny a smetafix. Vyšleháme do pevné formy a pomocí zdobítka muffiny ozdobíme.

Tipy Triky:
Osobně bych ten smetafix moc nedoporučoval. Sice udělá ze šlehačky pomalu krém, ale taky se vytratí ta chuť, pro kterou si každý šlehačku kupuje, a to sice chuť šlehačky. Kdybyste někdo věděl o nějaké alternativě, tak dejte vědět.
Jestliže budete dávat muffiny do ledničky (kvůli šlehačce nebo čemukoliv co jste udělali navrch) tak nepoužívejte máslo, ale olej jako tuk. Jakmile je v těstě máslo tak muffiny pak docela v ledničce ztuhnout a nejsou tak dokonalé.

Komentáře

  1. zdarec,
    tak na ten krem doporučuju pridat máslo, pokud máte problem s maslovými krémy tak lze přidat lučinu a trochu másla, plus trochu vyšlehané smetany,po vymíchaní prvních dvou ingrediencí :D jo a moučkový cukr :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat