Bezlepkový Tvarohový koláč


Zdravý, jednoduchý, rychlý a chutný koláč. Léty prověřená klasika, po které se naši blízcí mohou utlouct. Nenechávejte pro jistotu bez dozoru!

Ingredience:
4x polotučný tvaroh (á 250 g)
4 vejce
4 lžíce rozpuštěného másla
180 g cukru
1 balení vanilkového cukru
4 lžíce rýžové krupice
1 a 1/3 balení kypřícího prášku bezlepkového
50 g rozinek

Postup:
1) Troubu předehřejeme na 180°C (plynovou na střední výkon). Kulatou dortovou formu (průměr cca 26 cm) si vyložíme pečícím papírem. (můžeme použít i vetší plech)

2) 4 lžíce másla rozpustíme a necháme vychladnout.
3) 4 vejce vyšleháme s 180 g cukr krupice a 1 balení vanilkového cukru do pěny.

4) Přidáme 4 lžíce rozpuštěného vychladlého másla a důkladně promícháme.

5) Přidáme 4 polotučné tvarohy, 50 g rozinek a důkladně promícháme.

6) Stranou smícháme 4 pl. lžíce Rýžové krupičky s 1 a 1/3 kypřícího prášku. Přidáme do těsta a důkladně promícháme. Tvaroh by neměl být úplně studený, lepší je při pokojové teplotě.
6) Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 30 minut. Průběžně kontrolujeme špejlí.
7) Necháme vychladnout nejméně 1 hodinu, nejlépe přes noc.

Dobrou Chuť!

Tipy a triky:
Vzhledem k neutrální chuti koláče klidně můžete experimentovat. Můžete např. přidat do těsta místo citrónové kůry, trochu kokosu, rozmačkaný banán, jablečnou přesnídávku, různé směsi koření... Fantazii se meze nekladou. Osobně nám chutná nejvíce v této variantě.
Před pečením můžeme ještě ozdobit plátky mandlí, či mletými ořechy. 

Komentáře