Bezlepkový Tvarohový koláč


Zdravý, jednoduchý, rychlý a chutný koláč. Léty prověřená klasika, po které se většina lidí může utlouct. Nenechávejte pro jistotu bez dozoru!

Ingredience:
4x polotučný tvaroh (á 250 g)
4 vejce
4 lžíce rozpuštěného másla
18 dkg cukru
1 balení vanilkového cukru
4 lžíce rýžové krupice
1 a 1/3 balení kypřícího prášku bezlepkového
50 g rozinek


Postup:

1) Rozehřejeme si el. troubu na cca 180 st. nebo plynovou na střední výkon a kulatou dortovou formu (průměr cca 26 cm) si vyložíme pečícím papírem.

2) Rozpustíme si máslo, aby nám mělo čas trochu vychladnout.

3) Vě větší míse vyšleháme oba cukry s vejci.


4) Přidáme tvaroh, rozinky a důkladně promícháme.

5) Stranou si smícháme rýžovou krupičku s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a ještě jednou vše promícháme.

6) Dáme do připravené formy a pečeme přibližně 30 minut. Průběžně kontrolujeme kuchyňskou špejlí. 

Tipy a triky:
Vzhledem k tomu, že koláč není moc sladký, doporučuji jej před podáváním posypat moučkovým cukrem. Jinak je možné, vzhledem k poměrně neutrální chuti koláče, experimentovat. Můžete např. přidat do těsta místo citrónové kůry, trochu kokosu... Žádné meze se Vaší fantazii nekladou. Osobně mi chutná nejvíc takhle, bez ničeho navíc.

Bon Apetit Krysy!

Žádné komentáře:

Okomentovat