Bezlepkový Pudinkový Dort



Tento článek není ani tak recept, ale spíš jakousi inspirací na rychlou, jednoduchou a vlastně i levnou mňamku. Variant je bezpočet a tak dává prostor fantazii. Většina pudinků je teď již naštěstí bezlepková, takže i my si můžeme tuhle dobrotu dopřát.

Ingredience:
1 l mléka
2 pudinky – čokoláda a vanilka
250g (balení) bezlepkových piškotů
ovoce – kompotované/čerstvé (dle chuti množství i druh)
potravinářská folie

Forma průměru 20cm.

Postup:
1) Formu si vyložíme potravinářskou folií a dno i bok vyskládáme piškoty. 

2) Připravíme si čokoládový puding dle návodu na obalu. 

3) Do hotového pudinku si nasypeme ovoce, promícháme a opatrně vlijeme do formy, na piškoty. 

4) Na čokoládovou vrstvu naklademe piškoty a dáme na chvíli do chladu. 

5) Připravíme si druhý, vanilkový puding. 

6) Hotový puding opět vlijeme do formy na piškoty. Ozdobíme zbylým či jiným druhem ovocem a dáme na několik hodin ztuhnout do chladu.

Nechte si chrochtat!

Tipy Triky:
Jestli si chcete dortík zpestřit a trochu zhřešit tak doporučujeme ušlehat šlehačku a tou jednotlivé kousky ozdobit. Už jen posypat kakaem o ozdobit ovocem a máte nádherný dortík. 
Pokud pudink nechcete sladit cukrem, tak doporučujeme med. Rozdíl není poznat.
Nevím, jak u vás, ale u nás, jsem ho jen taktak stačila uchránit, abych ho stihla vyfotit ještě v celku. Nakrojený jsem ho bohužel nefotila. Nedočkavci nepočkali, až pořádně ztuhne.

Komentáře