Jogurtový perník


Rychlé, jednoduché, chutné.

Ingredience
(dortová forma o průměru 26-28cm)

2 kelímky bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek cukru (při použití cukru hnědého, dáme o trochu víc)
1 vejce
půl prášku do perníku
špetka soli
nasekané vlašské ořechy 

Poleva:
Třešňová marmeláda (nejlépe domácí) 100g čokolády na vaření (nejraději mám 70procentní z Lidlu)
3 lžíce oleje (másla, hery...)

Pochopitelně lze perník připravit i jako bezlepkový, kdy místo pšeničné mouky použijeme Jizerku.

Postup:
Z jogurtu, mouky, cukru, vajíčka, prášku vyšleháme těsto. Přidáme nasekané ořechy. Těsto přelijeme do vymazané formy (nejlépe kokosem) a dáme péct do předehřáté trouby na 180st cca 30min - zkouška špejlí. Po vyndání, ještě horký perník pomažeme tenčí vrstvou marmeládou. Mezitím co nám perník chladne si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s olejem. Necháme čokoládu vychladnout a ještě tekutou ji pomažeme na perník. Než nám poleva ztuhne uvaříme si čaj či kávu. Potom si ukrojíme přiměřený kus perníku, sedneme si, hodíme nohy na stůl a vychutnáváme si skvělou chuť našeho, právě upečeného, perníku.

Komentáře