Ingredience:
1 větší cibule
50 g jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 kostka bujónu - 500ml vývaru
2 plechovka nasekaných rajčat
polévková lžíce rajského protlaku
hrst rýže
200 ml smetany
2-3 polévkové lžíce cukru
50 g jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 kostka bujónu - 500ml vývaru
2 plechovka nasekaných rajčat
polévková lžíce rajského protlaku
hrst rýže
200 ml smetany
2-3 polévkové lžíce cukru
olej
Koření:
sůl, pepř, červená paprika
Postup:
1) 1 střední cibuli nakrájíme na jemno, 50 g jarní cibulky a 3 stroužky česneku na střední plátky.
2) Hrnec (min 2 l) postavíme na plotnu a rozpálíme v něm olej. Jakmile je olej rozpálený přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku a smažíme do sklovata.
3) Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek. Pozor! Česnek nesmažíme do hněda, jen zlehka orestujeme, jinak nám zhořkne.
4) Zalijeme 500 ml vývaru, přidáme 2 plechovky krájených rajčat a 50 g rajčatového protlaku. Stáhneme plamen na střední teplotu.
5) Přidáme sůl, pepř, 1 lžíci papriky a 2-3 lžíce cukru.
6) Přidáme hrst rýže a necháme minimálně 20 minut vařit pod pokličkou(dokud není rýže rozvařená).
7) Hrnec stáhneme na nízkou teplotu a nejlépe za pomoci ponorného mixéru (přes síto to není to pravé) mixujeme dokud není textura hladká jako samet.
8) Zjemníme smetanou a dochutíme dle vlastních preferencí.
9) Servírujeme nejlépe s terčem ze smetany a pár lístky bazalky.
2) Hrnec (min 2 l) postavíme na plotnu a rozpálíme v něm olej. Jakmile je olej rozpálený přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku a smažíme do sklovata.
3) Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek. Pozor! Česnek nesmažíme do hněda, jen zlehka orestujeme, jinak nám zhořkne.
4) Zalijeme 500 ml vývaru, přidáme 2 plechovky krájených rajčat a 50 g rajčatového protlaku. Stáhneme plamen na střední teplotu.
5) Přidáme sůl, pepř, 1 lžíci papriky a 2-3 lžíce cukru.
6) Přidáme hrst rýže a necháme minimálně 20 minut vařit pod pokličkou(dokud není rýže rozvařená).
7) Hrnec stáhneme na nízkou teplotu a nejlépe za pomoci ponorného mixéru (přes síto to není to pravé) mixujeme dokud není textura hladká jako samet.
8) Zjemníme smetanou a dochutíme dle vlastních preferencí.
9) Servírujeme nejlépe s terčem ze smetany a pár lístky bazalky.
Bon Apetit Krysy!
Tipy a Triky:
Tento recept je možné udělat i lepším způsobem, který je však časově o moc náročnější.
V prvé řadě můžeme rajčata spařit, zbavit kůže, rozpůlit a dát do trouby předehřáté na 200° C minimálně na 20 minut péct rozkrojenou částí vzhůru, aby nám rajčata začala karamelizovat a my tím získali více chuti. Pak teprve nakrájet a přidat do vývaru.
Místo obyčejného pepře můžeme použít Cayenský pepř.
Místo obyčejné smetany můžeme použít šlehačku, pro extra chuť. Polévka se tím stane také o dost hutnější.
Osobně bych Vám ještě doporučil rajčata v plechovce od firmy Valfrutta. Není to sponzor nebo tak, ale ta chuť těch rajčat je prostě nezaměnitelná. Zapomeňte ale rovnou na krájená rajčata s bazalkou nebo česnekem, osobně si myslím že je to blbost něco takovýho kupovat když si to každý dochutíme podle sebe. Zkoušel jsem Giana krájená rajčata na boloňskou omáčkou a z toho bylo fiasko, takže NEDOPORUČUJU GIANA!
OdpovědětVymazatBiskvit ???? To jsou sušenky,drobné pečivo, keksy a ne omáčka, to máte nějaký omyl v názvu :)))
OdpovědětVymazatBiskvit je volný překlad slova "Bisque". Originál receptu se jmenoval Tomato Bisque. Pokud prohledáte internet najdete že bisque je označení typu polévky.
OdpovědětVymazat